top of page

Kas oled mõelnud, kes on Sinu unistuste kaaslane?

Täna on meestepäev, kõlab igati võõrana kuid kindlasti väga tähtis päev. Otsustasin, et pean kõiki mehi meeles ning teen nende jaoks väikse blogipostituse. Selle lühikese ajaga, mil olen alustanud enesearmastuse challenget ja enda kogemusi jaganud, on enamik minu toetajatest meesterahvad, lisaks peale selle on nad jaganud mulle ka enda emotsioone ja mõtteid. Ma pole varasemalt selle peale tulnudki, et meesterahvad on samamoodi inimesed, kes vajavad hoolt, tähelepanu ja, et neil on ka päriselt süda ning, et ka nemad on haavatavad. Nii, et naisterahvad, kellel on kodus elukaaslane või omavad boyfriendi siis kallistage neid tugevalt. Ja pidage meeles, et ka nemad vajavad hoolt ja armastust, lähedust ja siiraid sõnu, isegi komplimente. Meestepäev on küll peagi lõppemas aga loodan, et Teil, mehed, oli imeline päev ning naised suutsid Teid siiski üllatada ja andsid piisavalt tähelepanu! Te olete imelised! Aitäh Teile!


Peale selle, et täna on meestepäev, otsustasin jagada väikest nippi, kuidas teadvustada endale, kes on Teie jaoks ideaalne kaaslane ja, et Te ei kiinduks inimestesse, kes pole tegelikult Teie inimesed.

Jalutades unustan tihtipeale ennast mõtetesse ja täna meestepäeval, hakkasin ma kujutlema enda elu ideaalse kaaslasega.

Lubasin endal natuke unistada ja jõudsin arusaamisele, et vau, vot see ongi tegelikult mu ideaalne kaaslane. Ja ma ei visualiseerinud, milline ta välja näeb vaid pigem, mis tunde ta minust tekitab.

Kes pole selle peale mõelnud ja usaldavad vaid sisetunnet siis Te võite kiinduda aga see inimene ei pruugi Teie jaoks õige olla. Armumine on üldse selline ohtlik etapp ning sel ajal jääme pimedaks. Tunneme pidevalt vajadust selle inimesega koos aega veeta, suhelda, saada talt lähedust ja kinnitust, et olete samal tasemel aga kõige muu kohapealt jääme pimedaks. Mul endal oli alles selline totter olukord, nüüd kui see läbi on, saan aru, et no kurat, see mees polnud üldse minu jaoks. Meil ei olnud isegi ühtegi ühist huvi aga nagu öeldakse siis armastus on pime. Ja isegi kui me ei armu siis me kiindume vaid seetõttu, et meil on hirm üksinduse vastu. Mina ilmselt olin pime seetõttu, et oli hirm üksinduse vastu ja no loomulikult on hea saada meesterahvalt tähelepanu. Aga fakt on see, et ma olin pime ja ma ei saanud aru, et see inimene pole minu jaoks. Nüüd olen jõudnud arusaamale, et ma pean endale teadvustama, millised on minu ootused tulevasele elukaaslasele. Nüüd, kus ma analüüsin ennast ja enda käitumist, olen jõudnud arusaamale, et elus tuleb inimesi filtreerida. Miks see vajalik on? Kes meist tahaks raisata enda aega, tundeid ja emotsioone valedele inimestele? Kes meist tahaks taas armuda ning siis enda tunded minema visata ja hakata jälle leinama? Mihkel Raud selgitas enda raamatuesitlusel,et tegelikult südamevalu on võrdeline leinaga sest kaotad lähedase inimese. Lisaks inimesed leinavad väga erinevalt.

Ühesõnaga kõik, kes tunnevad, et on ikka üksi aga on proovinud erinevaid suhteid, on olnud kohtinguid ja tundma õppimist aga pole õnnestunud siis põhjus võibki olla siin. Sa ei tea, mida Sa tahad, Sa ei tea millised on sinu ootused ja vajadused, Sa tegelikult ei teagi, milline on Sinu ideaalne kaaslane.


Ehk siis Sa võiksid teha läbi sellise harjutuse:

Tee kiri enda tulevasele elukaaslasele või visualiseeri, milline võiks olla Sinu ideaalne elukaaslane. Tuleks minna detailidesse ja unistada suurelt: milline ta olla võiks, nii iseloomult kui ka välimuselt, millise tunde ta sinus tekitada võiks, milline võiks olla tema eluvaade ehk siis minge nii detailidesse kui suudate. Esitage endale küsimusi, samal ajal neile vastates.

Kui Teile tundub see jabur siis alustage algusest, mõelge kasvõi sellele tundele, mida ta sinus tekitada võiks või millist elu sa temaga ette kujutaksid? Ka see aitab jõuda arusaamisele ja mõistmisele, et Sa oledki valesid inimesi endale ligi tõmmanud.


Toon sellise pisikese mõttevälgatuse ka enda unistuste kaaslasest:

Meil on ühised hobid: trenn, fotograafia, loodus, väljakutsed ja aktiivne eluviis. Olen tegelikult alati unistanud kaaslasest, kes armastab reisida, kas välismaal või Eesti looduses, pole vahet. Ja, et me saaksime selle reisi ka jäädvustada, kas siis läbi fotode või videode. Minu nädalavahetused on tihtipeale sellised, kus on vaja teha pildistamisi ja väljasõite ning kui mu elukaaslasel pole selle vastu huvi siis minu maailmas see ei toimi. Ühesõnaga selline väike unistus on, et mu tulevane mees oleks sama eluviisiga nagu mina. Ta ei pea olema influencer, no loomulikult mitte aga talle võiks sellised tegevused olla meelepärased. Võiks kaamera ettegi minuga tulla( trennivideod, pildistamised). Ja ma täna tegelikult mõtlesingi sellele, et kui äge oleks teha mehega koos mingeid crazysid videosid enda seiklustest või üleüldse motiveerida teisi inimesi. Need mõtted on ilmselt tulnud podcastidest, kus esinevad sellised toredad/armsad paarikesed, kes täiustavad üksteist, samas elavad üsna sarnast elu ja teevadki asju koos. Kes siis tegelevad treeningute ja toitumisega, kes käivad matkamas ja ööbivadki kuskil telkides ja räägivad inimestele oma elust. Oeh, neid paarikesi on tegelikult väga väga palju. Ja on ka neid, kes armastavad pere ja kodu. Loomulikult, ka nemad on leidnud üksteist ja neil on ühised eesmärgid elus. Inimesed ongi erinevad ja inimesed tahavadki erinevaid asju. Sellepärast ongi eriti tore, kui sa oled selle peale mõelnud, mis on sinu eesmärgid ja millist inimest Sa otsid enda kõrvale.

Enda juurde tagasi minnes siis näiteks november ja detsember on mul suht crazyd, pean planeerima erinevaid väljasõite ja oleks ju tore kui oleks selline hästi vinge kaaslane, kellele meeldiks sellistel asjadel osaleda ja kellele meeldiks ka neid jäädvustada. Ühesõnaga tundub selline päris teadlik mehe valik eksju, tegelikult jah on küll ja see on pigem positiivne. Milleks raisata oma aega, emotsioone ja tundeid inimestele, kes pole minu inimesed? Milleks armuda valedesse inimestesse ning hiljem mõista, et meid ei ühenda miski. Me ei saa kedagi tegelikult muuta, me võime üksteist täiustada ja me võime üksteist ka pisut muuta, kuid mida sarnasem inimene on, seda paremini Teie suhe ka toimib. Öeldakse, et vastandid tõmbuvad aga mina ei kujuta ennast paarissuhtes, kus meesterahvas on näiteks tagasihoidlik, rahulik ja tasane. See asi lihtsalt ei toimiks! Tore kui ta mind vahest kuulab ja säilitab rahu aga samas no mulle meeldiks kui ta ikka oleks jutukas, hea huumoriga ja tekitaks põnevust.

Ma rohkem ei lahka seda, millest ma siin unistan aga ma annan märku Teile, et see tegelikult aitab päris palju. Sama võite teha ka sõprade puhul, olen ise pannud paika, milline on ideaalne sõbranna ja lähtun ka sellest. Nüüd on lihtne, kui see inimene ei vasta mu ootustele ja vajadustele siis lähen oma eluga edasi. Pole mõtet peaga vastu seina joosta. Hakkame ennast väärtustama ja teeme teadlikke valikuid!


Olge tublid, kui tekib küsimusi või tahate rohkem mingisugust nõu/abi siis kirjutage siia chatti või mu instagrami kontole. Aitan nii palju kui saan. Läbi kogemuste ju õpitakse!

200 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2 Post
bottom of page